Assistance for tree nurseries

Ndanu has started helping those schools that have earlier built a water tank and acquired hand washing kits start tree nurseries. Some schools have been independent in this activity, however, Maksau, Uruwa, Kitongoria and Usongo requested help.

He has now bought a locally made metal watering can and a roll of polythen bags for each school and is now going around the schools advising on the soil mixture and filling the bags, seed collection and seed treatment.  He will get help in seed germination and treatments from Samuel, an indigenous nursery owner in Moshi and Eric the ‘Liana volunteer’ and lawyer in Ndanu’s own village Yam Makaa.

/ Ndanu on alkanut auttamaan niitä kouluja, jotka ovat rakentaneet vesitankin ja ottaneet käsienpesulaitteet taimitarhan perustamisessa. Jotkut koulut ovatkin olleet itsenäisiä tässä, mutta Maksau, Uruwa, Kitongoria ja Usongo pyysivät apua.

Joten hän on nyt ostanut paikallisesti tehdyn peltisen kastelukannun ja rullan taimipusseja jokaiselle koululle ja nyt hän kiertää nämä koulut ja neuvoo multasekoituksessa, pussien täyttämisessä, siementen keräyksessä ja niiden käsittelyssä. Hän saa apua Samuelilta, jolla on kotoperäisten puulajien taimitarha Moshissa ja Ericiltä, ’Lianan vapaaehtoiselta’ ja lakimieheltä Ndanun omassa kylässä Yam Makaassa.

Below watering cans on a pickup (that also transported bricks and cement to Wama primary for a stove). And children picking seed pods from Albizia gummifera branches.

/ Alla kastelukannut pickupin lavalla (joka myös kuljetti tiilet ja sementit Waman alakoululle hellaa varten). Ja lapset irrottamassa siemeniä Albizia gummiferan oksista.