Uutisia Shirimatundan hankkeesta

Shirimatundan hanke on lähtenyt innolla käyntiin. 35 henkilöä, joista 4 miestä ja loput naisia, perusti Agro-ryhmän nimeltä Songuo. Ensimmäiseksi ryhmää autettiin kirjoittamaan ryhmän säännöt.

Sitten seurasikin heti käytännön koulutukset: 1. Tiputuskastelulaitteen rakenne ja toiminta, 2. Keittiöpuutarhan kasvatuspenkin valmistus ja siementen kylväminen, 3. Taimitarhan maa-aineksen käsittely polttamalla tuholaisten hävittämiseksi, ja 4. Hedelmäpuiden istutus.

Elizabeth, Sokoinen yliopistosta valimistunut maatalousammattilainen opettaa tiputuskastelulaitteen toimintaa.

Kohopenkki on 30 cm korkea, 10 metriä pitkä ja metrin leveä. Jokaiselle kahdelle metrille lisättii debe kuivaa karjanlantaa.
Ämpäristä lähtee kaksi kastelulinjaa.
Taimitarhan mullan voi käsitellä polttamalla ruohoa ja lehtiä, jotta tuholaiset kuolevat.
Jokainen istuttaa kaksi sitruunapuuta. Myöhemmin he valitsevat toiset kaksi hedelmäpuuta istutettavaksi. Istutus tehdään ohjeiden mukaan, jotta taimet kasvavat kunnolla.
Sitruunapuun taimet toimistolla Shirimatundaan vietäväksi.

Viime viikolla valmistui myös ensimmäinen 10,000 litran sadevesitankki. Ryhmä valitsi sen paikan yhdessä ja se rakennettiin eläkkeelle jääneen sairaanhoitajalesken pihaan. Piha on nyt koulutuskäytössä, ja siellä on tämä ryhmän ensimmäinen tiputuskasteltu keittiöpuutarha.

Share this page